Tuesday, 21 February 2012

HDR pertama aku...

Assalamulaikum, salam satu malaya.. sebagai sorang beginer... aku mmg slow.. sikit2 aku ambik tau.. lama dah aku usha HDR ni.. tapi tak tergerak nak coba.. hari ni selepas menjamu selera.. sorang kawan post gambar HDR.. menarik.. (sebelum ni kekadang terlampau sangat aku tgk... serius.. jadi google la bahan merujuk.. usha2 pi kat youtube jugak.. yang aku paham msti ada gambar yang sama berbeza exposure.. layan setting BKT dan continous pada D90.. kemudian ke photoshop cs5..

HDR PHOTO AKU YANG 1ST

GERAK GEMPUR (9 AKARKUKUBESI)


Assalamualaikum.. salam 1 malaysia.. Satu pertandingan suka-suka(bagi aku la) telah di buat oleh MARKAS - GERAK GEMPUR (9 AKARKUKUBESI). Aku bukan reti sangat photoshop.. belajar pun tgk youtube saje.. edit gitu-gitu je la.. bagi yang pro.. aku buat ni xda pe pun, apapun yang ni asli.. aku edit sendiri dari gambar asal dari galeri markas dan 1 image yang aku sedut dari google..

Monday, 6 February 2012

drama petang-petang


Assalamulaikum.. salam sejahtera... skali lagi ak upload gambar dah aku edit..... kekadang bosan tgk gambar yang xda cerita jelas.. jadi ni salah 1 cara aku nak bgtau apa yang jadi sebenarnya.. walau dalam edesi lawak.. saja nak mahirkan skil.. walau yang atas ni brapa leyer jer.. ok la kot..

Friday, 3 February 2012

BERMAIN API..

Assalamulaikum.. salam sejahtera.  sebelum ni aku xda nak story apa2 pasal gambar aku shot.. kali ni ak shot dan aku edit guna photoshop cs5..  dlu ada la ak instal soft ni.. ak try guna haram apapun xpaham.. blajar dgn kawan2 tau takat tampal2 dgn bubuh teks je kot masa tu... 4 tahun lepas punya story.. aku klu nak edit gambar pun sblm ni guna lightroom.. maklum la gambat wanabe mcm aku ni mana nak best.. kekadang aku crop jugak..dan teringin benar ada MEMBERI KOMENT DAN KRITIKAN MEMBENA, BAGITAU IDEA YANG BAIK. PERBETULKAN KESALAHAN AKU .


Thursday, 19 January 2012